Förbjud foppatoffeln NU!

Apropå den uppblossade debatten om burkaförbud så vill jag bara passa på att påminnna om det långt värre samhällsproblem som vi har i form av den årligen återkommande foppatoffeln.

Foppatoffelns demoraliserande effekt på samhällslivet skrev jag om här på Olssons Blogg redan i februari (länk här). Efter det har inte så mycket hänt förrän man nu i Belgien och Frankrike började rota i affären igen.

Jag hoppas verkligen att vi kan komma till ett beslut denna gång och få till stånd ett snabbt och resolut förbud mot foppatofflor! I den mån våra politiker inte kan enas fullt ut får vi ta till en folkomröstning om saken…

Visby 23 april, 2010
Mikael Olsson, Fil Dr

Medialänkar: Mitt ursprungliga inlägg hittar ni här; Seved Monke; Annika Ström Melin (DN); DNDNSvDSvD; Adam Cwejman; Gulan Avci; Martin Marmgren; GSP; Maria Byström (a.k.a. Tinnitussan); Badlands Hyena

Update: Sanna Rayman kommenterar det faktum att en regeringskris kom emellan Belgien och ett förbud för foppatofflor… (länk här); om krisen kan man läsa i SvD; om burkaförbudet kan man läsa här; ett äldre inlägg från Ledarbloggen återfinns här.

Foppatofflor! Detta klädesplagg som förslavar vår befolkning och undergräver vår kultur. Ett förbud väntar runt hörnet!

6 kommentarer

Under Hyckleri, plakatpolitik

6 svar till “Förbjud foppatoffeln NU!

  1. Ping: Foppatoffel eller burka? « Olssons Blogg

  2. Ping: Iransk lagstiftning i Belgien. « essbeck

  3. Ströh

    Bifalles. [Foppatofflor dödar barn!

    Men seriöst, hela burkadebatten (och stor del av invandringsdebatten) är rätt vidrig. Gammal moralkonservatism som dammats av.

    Ingenting nytt: ”Visst lever vi i ett fritt land lilla vän. Men be alltid mig om lov först”.

  4. Ping: Rullgardin ned i Belgien… « Olssons Blogg

Lämna en kommentar