Rödgrönt debacle…

Cirkusen fortsätter. Förvirringen kring vad de rödgröna egentligen vill tätnar.

Denna vecka som enligt partistrategerna skulle vara en medial uppladdning inför presentationen av skuggbudgeten nästa vecka håller på att gå till historien som den vecka då väljarna såg att de rödgröna hade köpt kejsarens nya kläder.

Några korta smakprover:

 • Man får ställa in ett antal presskonferenser för att man inte är redo med politiken.
 • Den politik som man presenterar i form av t.ex. järnvägar avslöjas snabbt som luftslott utan verklighetsförankring.
 • Finansieringen av luftslotten visar sig vara lika luftig som de handlingsplaner som man inte lyckats enas om.
 • Tolvtusen miljoner kronor ska lånas upp för att användas på helt odefinierade satsningar i kommunal regi.
 • Gårdagskvällens s.k. besked om att V fått sin vilja igenom och att man skulle (åter)införa en typ av förmögenhetsskatt dementerades myndigt av MP:s Maria Wetterstrand i morgonekot – någon sådan skatt skulle man inte införa (enligt henne).
 • Skatten på bensin skulle höjas med 49 öre – men man glömde att nämna att till detta så kommer naturligtvis moms.
 • Som en del i luftfinansieringen av luftförslagen så talar man på nästan 70-talistiskt manér om beskattning av ”övervinster” i energibolag; vän av ordning undrar dock hur denna beskattning ska gå till – särskilt då vi talar om utländskt ägda energibolag.
 • Efter måndagens fiasko kring lanseringen av järnvägarna så har det tydligen beslutats att man ska undvika gemensamma presskonferenser eftersom partiledarna inte ens under en sådan tillställning kunde hålla sams…

Så, om det är någon som ärligt kan säga att de efter denna ”lanseringsvecka” känner säkrare på vad den rödgröna trojkan vill åstadkomma och/eller hur de vill åstadkomma detta så får ni gärna räcka upp en hand.

I mina ögon så har veckan väckt snarare än svarat på frågor och måste på så sätt karakteriseras som ett allvarligt bakslag för de rödgröna. Som för majoriteten av frågor så gissar jag att beskedet från de rödgröna blir att de ”ber att få återkomma”. Men, om du frågar mig så skulle jag helst se att de lät bli…

Visby 28 april, 2010
Mikael Olsson, Fil Dr

Länkar: SvD, SvD, SvD, DN, DN, Per Altenberg (läsvärt); Seved Monke (som också påminner om att en rödgrön röst har en prislapp)

Annonser

4 kommentarer

Filed under plakatpolitik, politiskt ansvarstagande, skattepolitik

4 responses to “Rödgrönt debacle…

 1. TRIDENT

  Du glömde veckans, månadens och förmodligen årets höjdpunkt….

  ”Tobleronepolitik – ta det på kortet och låt någon annan betala”

  Träffsäkrare kommentar får man leta efter – och hade inte [censur] Östros indignerat och i falsett krävt en ursäkt hade garanterat det hela försvunnit i mediabruset…

  …men icke – och det såg Thomas till…

  Nu exploderade istället b*jsbomben rakt i ansiktet på Östros och Sahlin – och dess illaluktande innehåll smetade sig fast…

  …och den patetiska fortsättningen liknar en fars. Personangrepp tycker Mona – som om det var Odell som fifflade till sig 53000kr som ”förskott på lönen”….

  Nä – nu måste Svensson ha vaknat och insett vilket misstag som varit på väg att begås. Det finns inte en chans att denna veckans händelser inte skulle ge avtryck i nästa opinionsundersökning…

  Mona, kamrat Ohly, trädkramarna och [censur] Östros är alliansens i särklass bästa valarbetare. Må (s)tatstelevisionen ge dem obegränsat med tid i rutan!

  • mikael olsson

   Hej Anonym!

   Som du förstår av mina inlägg så håller inte heller jag på det rödgröna laget (om man nu kan kalla det lag). Däremot tycker jag de epitet som du klistrade vid Thomas Östros var något onödiga och tog därför bort dem.

   Vad gäller det du skriver om Mona Sahlin så vill jag bara påminna om att såvitt jag vet så skedde inga olagligheter i form av stöld av pengar så jag vet inte om fifflade till sig är riktigt rätt ord – men det får som sagt stå för dig – du kan ju återkomma och skriva ut ditt namn.

   Mvh
   Mikael

 2. TRIDENT

  Mona fifflade OCH erkände det offentligt i tv – och minns jag inte helt fel använde hon epitetet ”fifflare” om sig själv.

  Hon bröt mot de regler som fanns för användandet av sitt kontokort, och vilken normalbegåvad person som helst borde ju inse faran i att blanda ihop ”mitt” och ”ditt” – speciellt som förtroendevald riksdagspolitiker.

  Mona betalade även en dagmamma svart, körde bil med körförbud, betalade inte teveavgift och inte heller fordonsskatt.

  Ska en person med detta omdöme verkligen leda landet?

  • mikael olsson

   Hej Anonym,

   Som sagt, du får gärna skriva ut ditt namn. Vad gäller Mona så kan du ha rätt i att hon erkände att hon gjorde fel – min poäng var att jag inte tror att hon gjorde någon personlig vinning på att ta ut förskott på sitt Eurocard (som jag gissar att det var eftersom de flesta i statlig förvaltning får ett sådant) – ej heller gjorde staten någon förlust på att hon använde kortet för att ta ut ett personligt förskott (lika litet som man gör det om hon köper flygresor för det).

   Att jag sedan tycker att hon inte bör leda landet är en helt annan historia. Vem tycker du förresten ska leda landet?

   Mvh
   Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s