Luftslott som affärsidé

Det har blivit mycket luftslott de senaste dagarna. Det har sin förklaring i att de rödgröna försöker presentera sin politik. Hittills har luftslotten mest handlat om deras vilda och föga förankrade utgiftsplaner. Det har blivit tal om Tobleronepolitik och oansvariga och ogenomtänkta utgifter för utgifternas skull (t.ex. de 12 miljarderna extra i ospecificerade ”satsningar” till kommunerna).

Idag på kvällen står det dock klart att den rödgröna trojkan har valt luftslott som affärsidé även vad gäller sina intäkter.

Man ska tydligen återinföra en förmögenhetsskatt men ”hur den nya skatten ska utformas är inte klart”. De tror sig kunna hitta på en sorts skatt som inte har alla de negativa bieffekter som gjorde att man tog bort den gamla förmögenhetsskatten. Jag säger bara lycka till!

Luftslott ska med luftslott finansieras!

Visby 27 april, 2010
Mikael Olsson, Fil Dr

Länkar: SvD, DN, Per Gudmundson om springnota som finansieringsform (SvD), Andreas Krohn (som väldigt träffsäkert påminner om att ett alternativt sätt att lösa trätan mellan Mp – som är emot en förmögenhetsskatt – och V – som är för en förmögenhetsskatt – hade varit en specialdesignad folkomröstning…)

Ett luftslott ifrån sagornas värld...

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under plakatpolitik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s