Ekofundamentalismen…

Häromdagen så postade jag en länk på facebook till en artikel på Politikerbloggen av Alexander Bard och Adam Cwejman (länk här). En av de kommentarer/frågor jag fick var om inte deras bild av motståndarna var orättvis?

Jag inser nu att jag gav väl inget direkt svar på den frågan. På något sätt tyckte jag inte att det behövdes. Inte förrän jag läser igenom debatten igen och inser att frågan kanske inte fullt ut kan förstås om man inte läser debatten från dess början. Alltså, den första artikeln kom 2 februari (länk här) och frågan är om det inte är Tommy Hammarström som i sitt svar (länk här) gör sitt bästa för att inte förstå den kritik som Bard och Cwejman riktar mot miljöpartiet och ekofundamentalisterna i sitt inledande inlägg?

Jag tror inte att någon som följt miljödebatten under senare tid kan neka till att det hos stora delar av miljörörelsen – inte minst de välartikulerade och välavlönade nejsägarna inom Naturskyddsföreningen – finns en överdriven tilltro på det småskaliga och traditionella. En tilltro som inte tar hänsyn till hur världen i stort ser ut och vilka krav på försörjning som detta ställer.

Tyvärr är den bistra sanningen den att endast en ekofundamentalist kan tro att det räcker med att säga nej till allt om vi ska klara av att lösa både miljöproblemen och livsmedelsförsörjningen.

För att klara denna dubbla utmaning krävs framsteg – och dessa lär tyvärr inte komma att levereras av bakåtsträvande ekofundamentalister…

Visby, 7 mars 2010
Mikael Olsson, FD

PS: Adam Cwejmans blogginlägg den 4 mars sammanfattar debatten på ett bra sätt (länk här).

Mikael Karlsson - känd nejsägare...

Svante Axelsson - känd nejsägare...

Annonser

4 kommentarer

Filed under Miljöpolitik

4 responses to “Ekofundamentalismen…

 1. Jesper

  Det är lite märkligt att du i samma andetag vågar dig på att tillskriva andra åsikter de alldeles tydligt inte har och pratar om att hänga med i debatten. Borde du inte börja med att hänga med, och sedan uttala dig?

  Att Cwejman och Bard måste dra in skolmassakrer i Finland för att göra sin poäng är tillräckligt för att avfärda dem redan i andra stycket.

  • mikael olsson

   Undrar lite försynt vem det är som jag tillskriver en felaktig åsikt?
   Mvh
   Mikael

   • Jesper

    Försök med några av de fem du nämner i inlägget. 🙂

   • mikael olsson

    Tänk att det gissade jag nästan också – frågan är bara vilken den felaktiga åsikten är och vem det är du anser vara mest felaktigt associerad med en åsikt som de inte känns vid (eller vill kännas vid)?
    Mvh
    MIkael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s