Bye bye Lars Hultström…

Morgonenens ”inga kommentarer” lär inte räcka för att rädda Swedish Meats Lars Hultström. Att han i sitt CV nämner som en positiv sida ”Inga problem med media” lär i sammanhanget inte heller räcka särskilt långt. Inte heller lär en time-out hjälpa gentemot de känslor som väcks av Djurrättsalliansens filminispelningar… Det är trots allt snart jul…

”Inga problem med media”
Lars Hultström i sitt CV

Så, bye bye Lars…

Visby 24 november, 2009
Mikael Olsson, FD

Update 25 november: Nu har intresset även spritts till ledarsidorna (SvD, DN, DN [igen]); ett intresse som fortsätter även den 26 november (SvD), då med ett intressant påpekande om fenomenet time out.

Update 26 november: under den senare delen av dagen fick Lars Hultströms fru, Mona Hultström, komma till tals i SvD. Hon hävdade då något som i och för sig har en sannolikhetens aura kring sig, nämligen att de djur som fotograferades var sjuka djur som befanns sig på sjukavdelningen. Hon sade:

”Man har fotograferat sjuka djur i sjukboxar, de är avskiljda från de övriga för att de är sjuka. Det finns inga bilder från de stallar där jag tar mina skinkor.”
Mona Hultström

PS: Det är i sammanhanget nyttigt att komma ihåg att Djurrättsalliansen (om uppgifterna i detta blogginlägg stämmer)  är en extrem organisation som bl.a. motsätter sig alla typer av djurförsök; läs t.ex. mer här och notera också att organisationen enligt uppgift (länk) inte tar avstånd från olagliga aktioner och attentat mot företrädare för läkemedelsindustrin. Intressant läsning återfinns här på nyheter24.

Mediatäckning:
Filmen via DN; DN; DN; DNSvD; SvD; SvD; SvDATL; Ekot (inkl. länk till filmen)

Media:
hela filmen (6 min)

Annonser

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Bye bye Lars Hultström…

 1. Doktorn

  Jag är en vanlig bacondiggare som aldrig tidigare brytt mig så mycket, men nu är det slut med allt svenskt kött som inte är j*vligt Eko-märkt! Fy fan säger jag bara. Vi tror att vi är så schysta mot djuren i det här landet, på swedishmeats.com är det idel bilder på glada djur ute i hagen – men sanningen är att vi inte är ett dugg bättre än de värsta slaktfabrikerna där djuren missköts och torteras från födseln till döden.
  Stort tack till aktivisterna som tände denna lampa i ignoransens och likgiltighetens beckmörker! Köp bara ekologisk julskinka i år – hinner den ta slut, stå över! Risgrynsgröt är trots allt ruggigt gott…

 2. Pingback: Greenpeace köper Vattenfalls kärnkraft… « Olssons Blogg

 3. Lantisen

  Läs det senaste om vad aktivistgalningarna verkligen haft i kikaren:

  http://www.foodwire.se/index.php?option=com_content&task=view&id=44894&Itemid=1

  Bye bye aktivister!

 4. Allan Sladd

  Hur är det möjligt ?? att en person som Lars Hultström kan vara så nonchalant och samtidigt sitta i så många styrelser
  ”Lars Hultström avgår med omedelbar verkan från sina styrelseuppdrag i Swedish Meats, HK Scan, LRF och Svenska Djurhälsovården. Hultström äger en av de grisfarmer där missförhållanden upptäckts”

  Man tappar ju förtroende för hela den industrin.

  /Allan

 5. carra

  REDIGERAT INLÄGG (JAG HAR TAGIT MIG FRIHETEN ATT TA BORT DET JAG ANSER VARA PERSONANGREPP)
  MVH
  MIKAEL

  Fy för den lede om det ser ut så här i toppen,Hultström är ju en ledande företrädare,hur ser det ut längre ned? Centerpartist lär han ju vara också… [CENSUR] snacka om att vara hycklare.Tur att vi inte hann köpa någon skinka från hans fru… [CENSUR] …inte kunnat leva som han lär ut….. [CENSUR]…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s